Hvordan alt begynte
I 2016 flyttet en av gründerne, Julio Enrique, fra Sverige tilbake til sine røtter i El Salvador. Selv om han egentlig var pensjonist, hadde han alltid drømt om å starte en egen bedrift i hjemlandet, som han en gang måtte flykte fra på grunn av borgerkrigen. Denne drømmen ble til «Los Volcanos Bistro Café», som ligger på toppen av nasjonalparken Cerro Verde. Han fikk med seg Julio Orellana, en utdannet barista med inngående kunnskap om og kjærlighet for kaffe. De begynte å servere lokal kaffe, og fikk overveldende gode tilbakemeldinger fra turistene. Dette førte til ideen om å produsere egne kaffebønner og servere dem på den lokale kafeen.
LVkaffe har i dag et område på rundt 400 hektar hvor vi dyrker våre egne kaffebønner. Kaffen ble servert på kafeen, og turistene bekreftet den gode smaken. Etter hvert startet salget av de særegne kaffebønnene på Los Volcanos Bistro Café.
I 2019 besøkte José, som er bosatt i Norge og er sønn av Julio, faren i El Salvador. Her fikk han sjansen til å smake på og se hvordan kaffen dyrkes og produseres. José ble fascinert og tok med seg et utvalg kaffe hjem til Norge. Vel hjemme delte han ut kaffe til venner og bekjente for å høre deres mening. Tilbakemeldingene var positive, og folk sa at dette absolutt var en kaffe de ville kjøpe hvis den var tilgjengelig på markedet. “God, rund og smakfull” var fellesnevneren i tilbakemeldingene.
I oktober 2021 besøkte to av våre baristaer fra El Salvador Norge for å lære mer om nordmenns kaffepreferanser og smaker.
Dette førte til idéen om å tilby kaffen til Skandinavia. Nordmenn er et av verdens mest kaffedrikkende folk og setter pris på en god kopp kaffe som en opplevelse i seg selv.
I dag drives den skandinaviske virksomheten av José og Marianna i et norsk aksjeselskap. De er stolte av å importere kvalitetskaffe fra El Salvador. Los Volcanos Kaffe har som visjon å distribuere kvalitetskaffe til kaffeelskere og samtidig støtte lokalsamfunnet i El Salvador. Det som startet med en liten bistro på toppen av Cerro Verde, har på fem år utviklet seg til et kaffemerke med unike og nyanserte smaker som vi håper både nordmenn og andre vil nyte i årene som kommer.